Video: auto juhtimine – sobilik igaühele?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Autot meeldib juhtida peaaegu igaühele, kellel selleks oskused ja võimalused on. Aga kas igaüks sobib autojuhiks? Ja kes ei peaks mitte mingil juhul rooli istuma – ka siis, kui tal on arstitõend ja juhiluba taskus? Sellest räägivad Tarmo Salus ja Raul Adlas.

Mittetulundusliku rahvakoolitusprogrammi «Terveks Eluks Vajalik» sarjas on valminud 25 talvist autoteemat käsitlevat õpetliku ja informatiivse sisuga lühifilmi. Antud video on esimene selles sarjas.

«Eesti rahva autokool (talv)» filmide eesmärk on arendada inimeste teadmisi autoga seonduvast ning praktilisi oskusi mootorsõiduki juhtimisel talvistes oludes.

Eesti rahva autokooli eestvedaja ja sõidukoolitaja Margus Murakas selgitas, et talvise autosõiduga seonduvaid teemasid on palju ja autokooli videoõppeprogrammi igas episoodis räägitaksegi ühest kindlast teemast põhjalikumalt.

Lühifilmide eesmärk on anda inimestele teavet ja praktlisi soovitusi selle kohta, kuidas talvistes oludes oma sõidukiga toimetada ning osaleda autojuhina liikluses turvaliselt. Filmid talletatakse nii autokooli kui partnerite veebilehtedele ja sotsiaalmeediakanalitesse aastateks, mis tähendab, et neid on võimalik kasutada mis tahes ajal.

«Eesti rahva talvise autokooli rahvaliku õppeprogrammi teostuse juures on tähelepanuväärne see, et auto- ja tehnikavaldkonna ettevõtted, kes tegutsevad igapäevaselt konkurentidena, on pannud seljad kokku ja loonud ühise projekti, selleks riigilt ja fondidest abi küsimata. See näitab Eesti tublide ettevõtjate vastutustundlikkust,» lisas projekti tehnilist poolt vedav Auris Rätsep.

Programmi «Eesti rahva autokool (talv)» koostööpartnerid on Auto24.ee, Alexela, Eesti Rehviliit, Autoekspert, Carglass, Carstop, Opel, Krown, Amserv, minuraha.ee, IIZI Kindlustusmaakler, Ravolar, Autolammutuste Liit, OÜ Autosõit, Auto24Ring, Hydroscand, Tallinna Kiirabi, Prorehv, Sportland, Automaakler.ee, EVG Print, ICON Print&Light, Mermalen, Baysun, Glikman, Alvin & Partnerid, Netiarve.ee, Tarbija24.ee, Altia Eesti, MTÜ Liikluskasvatuse Ühendus, Secret Service.

Kahe aasta jooksul salvestatud õppematerjal on toodetud eesti, vene ja inglise keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles