Näiteid elust enesest - suusaõnnetus lõppes 24 000-eurose arvega

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavaline reisikindlustus mäesuusatamisel saadud vigastusi ei kata.
Tavaline reisikindlustus mäesuusatamisel saadud vigastusi ei kata. Foto: SCANPIX

Kuigi suurima osa ehk kolmandiku septembrikuu Seesam kindlustuse poolt väljamakstavatest kahjuhüvitistest moodustasid jätkuvalt kaskokindlustuskahjud, näitasid reisikahjud esimesel sügiskuul märkimisväärset tõusu ja seda nii kahjude arvu kui ka suuruse poolest.

Seesam kindlustuse kahjukäsitluse osakonna juhataja Ly Jõhvik paneb inimestele südamele, et reisikindlustust sõlmides tuleb tingimused läbi lugeda ning võimalikud juhtumid kindlustusagendiga läbi arutada.

«Näiteks on esinenud juhtumeid, kus inimene läheb keerulisele jalgsimatkale vaid mõned kuud pärast operatsiooni ning vajab koormuse all haiget saanud põlvele välismaal ravi. Siin kehtib seaduspära, et kindlustus hüvitab ravikulu reisi käigus alanud haiguse puhul või juhul, kui kodus alanud haigus jõuab reisi ajal eluohtlikusse faasi,» tõi ta näite reisikindlustuse nüanssidest.

 Algava suusareiside hooaja valguses soovitas Jõhvik tähelepanu pöörata sellele, kas kindlustus pakub mäesuusatamise kaitset. Kuna suusahooajaga käivad paratamatult kaasas väiksed ja suured kukkumised, siis enamasti tüüpkindlustusleping neid ei kata ning vaja on lisakindlustust. «Mis aga põhiline – tähistatud radade piirest väljumisel eirab suusataja kindlustuse reegleid, misjärel tegutseb ta omal vastutusel,» rõhutas Jõhvik.

Kindlustusjuhtumid

Päästeoperatsioon mägedest

•    Nepalis haigestus matkaja 3800 meetri kõrgusel mäehaigusesse ja vajas mäest allatulekuks helikopteritransporti. Seesamit esindas rahvusvaheline koostööpartner reisikahjude osas SOS International. Kahjuhüvitis oli ligikaudu 9000 eurot, kuid ilma kindlustuseta ja ise makstes oleks summa kindlasti veel suurem olnud – kokkuhoid tuli SOSi võrgustiku partnerhindadest. Matkaja kulu piirdus seega vaid reisikindlustuspoliisi maksumusega – 37 eurot.

Rolleriõnnetus soojal maal

•    Tais rolleriga kukkunu ravi maksis 4938 eurot, inimene tasus oma poliisi eest 27 eurot.

Südameprobleemid Luksemburgis

  • Kaugsõiduautojuhil tekkisid Luksemburgis südameprobleemid. Kuna infarkti õnneks ei olnud, sai mees pärast  haiglaravi võis autojuht koju sõita.  Kindlustus organiseeris lennupiletid ja taksosõidu haiglast lennujaama. Edasisega arvas autojuht ise toime tulevat. Kuna ta polnud enne lennukiga lennanud ja tervis ka kõige parem polnud, siis kahjuks planeeritud lennule ta ei jõudnud. Järgmisel päeval, koos personaalse saatjaga, kojulend õnnestus. Siit soovitus, et kui mingis olukorras ennast kindlalt ei tunne, siis tuleb seda tunnistada. Antud juhul hüvitas Seesam kokku 3100 eurot, sh kahed lennupiletid, lisaööbimise ja – transpordi.

Suusaõnnetus Alpides

•    Tänavu märtsis kukkus 50-aastane mees Austrias suusatades ja sai mitu luumurdu. Mees viidi mäelt helikopteriga haiglasse, kus teda raviti pea kuu aega. Praeguseks on kahjuhüvitis 28 500 eurot, kuid see summa võib veel kasvada, sest osa arveid ei ole veel kindlustuseni jõudnud. Kindlustuspoliis maksis 14 eurot.

Allikad: Seesam Kindlustus, If Kindlustus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles