Eesti kaetakse kaltsukonteineritega

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Humana Eesti ladudes on vanu riideid virnades.
Humana Eesti ladudes on vanu riideid virnades. Foto: Liis Treimann/PM

Kuna igal aastal visatakse Eestis ära 15 000 tonni vanu riideid, siis on uuest aastat plaanis panna välja eraldi konteinerid nende kogumiseks.

Keskkonnaministeeriumis on ette valmistamisel eelnõu, millega on kavas parandada rõivaste ja kodutekstiilide eraldi kogumise võimalusi, vahendab ERR uudised raadiouudiseid.

Enamus prügimäele saadetud 15 000 tonnist riidejäätmest sinna ei jõua. «Rõivajäätmed põletatakse kas Iru jäätmepõletustehases või töödeldakse ümber jäätmekütuseks ehk lihtsalt öeldes suunatakse kõik põlev materjal tsemendiahjudesse põletamisele,» selgitab ministeeriumi jäätmeosakonna juhataja Peeter Eek.

Uue määrusega loodetakse luua juurde  vanade rõivaste ja muude tekstiilijäätmete kogumise kohti, muuhulgas nähakse ette, et omavalitsused peavad hakkama prügi sorteerimisel pakkuma võimalust rõivajäätmete äraandmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles