Google Playl on eestlastele häid uudiseid

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Josh Edelson/AFP

Sellest nädalast pääseb Eestist ligi populaarsele muusikarakendusele Google Play Music, kus saab tasuta kuulata üle 25 miljoni muusikapala.

Google’i Baltikumi turundusjuhi Regimantas Urbanase sõnul on Google pidevalt oma teenuste valikut Eestis laiendanud.

«Kui alates selle aasta algusest said meie kliendid Baltimaades Google Playst ainult mobiilirakendusi alla laadida, siis selle aasta juunis lisandusid filmid ja septembris juba raamatud. Nüüd pakume kuulamiseks ka muusikat,» rääkis Urbanas.

Üle maailma populaarseks osutunud pilveteenust Google Play Music saab kasutada kõigis nutiseadmetes sõltumata operatsioonisüsteemist.

Teenuse kasutamiseks tuleb veebilehelt Google Playst laadida oma nutitelefoni, tahvelarvutisse või tavaarvutisse muusikarakendus. Muusikakogus on üle 25 miljoni muusikapala nii maailmakuulsatelt artistidelt kui ka kohalikelt tuntumatelt tegijatelt. Eesti staaridest on Google Play Musicu vahendusel kuulatavad näiteks Tanel Padar, Ewert and the Two Dragons, Birgit Õigemeel ja paljud teised.

Lisaks tasuta Google Play Music rakendusele on võimalik liituda ka piiramatu ligipääsu võimaldava kuupõhise paketiga (All Access), mille kasutajad saavad muusikat ja erinevaid raadiokanaleid kuulata reklaamivabalt.

Salvestatud albumeid ja muusikapalu saavad kuupõhise paketi kliendid nautida ka internetiühenduseta. Lisavõimalusena saab luua personaalse kuni 20 000 palast koosneva lemmikmuusika kogumiku.

Eesti kasutajatel on alates sellest nädalast võimalik proovida Google Play Musicu piiramatu ligipääsu teenust tasuta 30 päeva. Enne 7. jaanuari 2015 liitunud saavad pärast prooviperioodi piiramatu ligipääsu kuutasuga 4,99 eurot. Hilisematele liitujatele hakkab teenus maksma 6,99 eurot kuus.

Google Play Music on tehnoloogiahiiu Google loodud muusikapank, millele pääseb ligi mistahes nutiseadmega ligi 50 riigist.

Eelmisel aastal oli Google Play Music kõige kiiremini kasvanud muusikateenus maailmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles