Eesti firma teeb heinalõhnalist kassitualetti

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasse Eestis jagub ja ka nõudlus kassiliiva järgi püsib.
Kasse Eestis jagub ja ka nõudlus kassiliiva järgi püsib. Foto: SCANPIX

Raplamaal Märjamaa vallas tegutsevas väikeses Ecopelleti tehases valmistatakse biograanulitest kassiliiva ja heinagraanuleid.

«Üle 60 aasta on maailmas kasutatud toakasside allapanuks savist kassiliiva, mille tootmiseks on maakeral pööratud pahupidi rohkem maad, kui seda on jõudnud teha Eesti kaevandused kogu oma eksisteerimise jooksul,» rääkis Raplamaa Sõnumitele  Ecopelleti juhatuse liige Olev Nilisk. Viimase paarikümne aasta jooksul on hakanud maailmas levima samaks otstarbeks mõeldud looduslikud tooted puidust ja maisist kassiliiva näol. Ecopelleti biograanulid on analoogne toode, mis on tehtud kohalikust materjalist.

Biograanul koosneb puidutööstuse jääkidest (saepuru, höövlilaast) ja heina biomassist, mis imab hästi vedelikku ja võtab väga efektiivselt ära ka kassi uriini lõhna. Ideest teostuseni kulus umbes aasta. Abiks olid ka toidukeemia teadurid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles