Vene metsapõlengutes kannatanud lastele kogutakse annetusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatulekahju kustutamine Venemaal Rjazanis.
Metsatulekahju kustutamine Venemaal Rjazanis. Foto: SCANPIX

UNICEF Eesti rahvuskomitee avas toetusarved Venemaa metsatulekahju ohvrite laste toetamiseks.

UNICEFi esindaja Eestis Toomas Palu sõnul on esindusse helistanud paljud kaastundlikud Eesti elanikud ja soovinud abistada peavarjuta jäänud peresid Venemaal.

Elukohata on jäänud tuhanded perekonnad, kelle kodud hävitas kahjutuli. Enamikul puhul on need terved külakogumid ja paljudel puhkudel ei ole peredel olnud võimalust kindlustada oma kodu.

UNICEFi Venemaa esindus, kes abi kohale toimetab, püüab abistada peresid läbi kohalike omavalitsuste ja vabatahtlike, eelkõige riiete, toidu ja hügieenitarvetega. «Usume, et ka Eesti inimeste solidaarsusavaldus aitab veelgi parandada Eesti ja Venemaa vahelisi suhteid,» sõnas Palu.

Annetusi saab teha märgusõnaga «Venemaa lapsed» UNICEF Eesti Rahvuskomitee arveldusarvetele: SEB Pank 10052039502009, Swedbank 221049382034, Sampo pank 332029950003.

Venemaa eriolukordade ministeeriumi teatel lõõmas esmaspäeval Venemaal 557 metsa- ja rabapõlengut üldpindalaga üle 174 000 hektari. Venemaad abistab kustutustöös mitu välisriiki, kes on kokku saatnud kohale 394 inimest ja 52 tehnikavahendit, kaasa arvatud viis lennukit ja viis kopterit.

UNICEF on ÜRO lastefond, mis tegutseb pea 200 riigis üle maailma selleks, et kaitsta laste õiguseid, tagada neile eluks vajalik ja avardada laste toimetuleku võimalusi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles