Apple'i kellaaja saladus sai avalikuks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2010. aastal, pärast iPadi tulekut, muutus ka iPhone reklaamides kellaaeg pisut varasemaks.
2010. aastal, pärast iPadi tulekut, muutus ka iPhone reklaamides kellaaeg pisut varasemaks. Foto: AFP/SCANPIX

Apple ei tee ühtegi liigutust ilma kindla põhjuseta. Oma kindel selgitus on ka kellaajal, mida firma kasutab oma promomaterjalides, tele- ja trükimeedias.

See  kellaaeg oli 9:42, kirjutab Business Insider. Seda võis näha paljudes reklaamides, aga ka Apple'i veebilehel. Miks just see kellaaeg? Põhjus on lihtne – just sel kellaajal ütles Steve Jobs 2007. aastal kuulsa lause «Täna leiutab Apple uuesti telefoni» ning iPhone'i pilt, mille ekraanil oli kellaaeg 9:42, ilmus Jobsi selja taga olevale ekraanile.

Kõik muutus 2010. aastal, kui tuli välja esimene iPad. Selle ekraanile ilmus kiri 9:41. Kui nüüd minna Apple'i kodulehele, siis on seal alati väljas kellaaeg 9:41 ning mitte ainult iPhone'idel, aga ka Macidel ja iPadidel.

Kuid miks kellaaeg muutus? Endise iOSi juhi Scott Forstalli sõnul on põhjus väga lihtne. Nimelt kavandas Apple oma presentatsiooni nii, et suur uudis saaks avalikuks esitluse 40. minutil. «Kui toote suur kujutis ilmus ekraanile, siis tahtsime näidata võimalikult täpset sama aega, mis vaatajate kelladki. Kuid me ei tabanud 40. minutit täpselt,» selgitas ta. Nii sai iPhone'i kellaajaks 9:42.

iPadi kellaajaks sai 9:41 ja seda ilma erilise põhjuseta. «See ongi kogu selgitus müstilisele kellaajale,» ütles Forstall.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles