Jõuluinglite asemel on moes etno

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluinglid peavad tänavu etnoehetele ruumi tegema.
Jõuluinglid peavad tänavu etnoehetele ruumi tegema. Foto: SCANPIX

Tänavuste jõulude kodukujundustrendides valitseb tõeline rahvaste paabel – kõrvuti seisavad skandinaavialik tagasihoidlikkus ja lõunamaade külluslikkus.

«Kodus tasub üles otsida kõik reisidelt kogutud etnomeened  ja neid omavahel julgelt sobitada.  Selle aasta jõuluehetelt leiab külluslikult nii meile lähedaste Eesti-, Vene- ja Skandinaavia rahvapärimusest tuttavaid kujundeid kui ka kaugemate rahvaste stiili,» rääkis Kaubamaja väljapaneku juht Piret Vapajeva.

Tema  sõnul pakuvad folkloorist laenatud ideed  klassikaliste klaaskuulide-inglite kõrval väga palju võimalusi: nukud, hobused, linnud, loomad ning eelkõige originaalsed mustrid. «Erinevate rahvusmotiivide julge segamini kasutamine koos kulla ja hõbedaga annab rikkaliku värviküllase tulemuse ja siin võib iga kodukaunistaja lasta julgelt fantaasial lennata,» sõnas Vapajeva. Materjalide valikul on tema sõnul  selle aasta jõuluehetes kasutatud palju looduslikku. Oksad, käbid, koor, sammal, suled – kõik need vanad head ideed sobivad ehtimiseks ideaalselt ja nendest on inspiratsiooni saanud ka paljud jõulukaunistuste disainerid.

Jõuluehete mustrid on tänavu rikkalikud – lemmikuteks lilled, loomad, linnud, aga ka  geomeetrilised motiivid. Värvikaardis domineerivad kirkad sinine ja punane, millele lisavad sära kuld ja hõbe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles