Faktid, mida sa ei teadnud Pepsist

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pepsi oli esimene ettevõte, kes reklaamis end läbi õhku kirjutamise.
Pepsi oli esimene ettevõte, kes reklaamis end läbi õhku kirjutamise. Foto: AP

Ülemaailmselt on inimesed jagunenud väga kindlateks Pepsi või Coca-Cola eelistajateks. Fox News on tulnud välja 6 faktiga, mida üldjuhul Pepsi kohta ei teata.

1. «Bradi jook»

See oli esimene nimi, mille Pepsi sai oma loojalt. Alles 1898. aastal andis apteeker Caleb Bradham joogile nime, mille all seda täna tunneme.

2. Tuli väljakutsega toime

Kuulsa 1975. aastal läbi viidud «Pepsi väljakutse» turunduskampaania käigus eelistas 50 protsenti vastajatest Pepsit Coca-Colale. Eksperdid ütlesid, et Pepsi on magusam ja sidrunimaitselisem kui konkurendi jook.

3. Tuntud nägu

Karastusjoogi reklaamidele on oma näo andnud Joan Crawford (kes abiellus 1955. aastal Pepsi presidendi Alfred Steele’iga), Michael Jackson, Britney Spears, Beyoncé, Jeff Gordon, David Beckham ja Sofia Vergara.

4. Reklaam taevas

Pepsi-Cola oli esimene kaubamärk, mis reklaamis end läbi õhku kirjutamise. Toimus see 1939. aastal New Yorki maailmanäituse käigus.

5. Murdes ühiskondlikke eelarvamusi

Pepsi-Cola oli esimene ettevõte, mis võttis tööle mustanahalised juhtivtöötajad ja viis läbi eraldi Aafrika-Ameerika peredele suunatud turunduskampaania.

6. «See on Pepsi maa»

Pepsi-eelistus on selgelt ülekaalus Kanada prantsuse keelt kõnelevas kogukonnas. Lausa nii, et aeg-ajalt iseloomustatakse Kanada prantslasi endid halvustava terminiga «pepsi». Selle põhjuseks arvatakse olevat Pepsi poolt Coca-Cola reklaamile «Coke – igal pool maailmas» vastukaaluks Quebeci üles pandud prantsusekeelne tekst «Ici, C'est Pepsi» – «See on Pepsi maa».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles