Jaapani viski tõukas šotlased troonilt

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Jaapani viski on pälvinud maailma parima tiitli, tõugates sellega troonilt traditsiooniliselt parimaks peetud Šoti tootemargid, mis ei pääsenud seekord isegi mitte esiviisikusse.

Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013 sai parima viski tiitli viski asjatundjalt Jim Murraylt, kelle viskipiibli 2015. aasta väljaanne ilmub järgmisel nädalal, vahendas cnbc.com.

Murray andis joogile 97,5 punkti sajast. 

Ja esmakordselt ei pääsenud mitte ükski Šoti viskitootja isegi esiviisikusse.  Viimasest kolmest aastast kahel on Šoti viskid pälvinud maailma parima tiitli. 

Singapuri hulgimüügifirma La Maison du Whisky peadirektor Julien Nicolay märkis, et viimase kolme aasta jooksul on nõudlus Jaapani viskide järele märkimisväärselt kasvanud. Tema sõnul saab seda selgitada nii tugevate turunduskampaaniate kui ka viski kõrge kvaliteediga. Jaapanlased oskavad Nicolay sõnul head toodet teha ning seda ka hästi turundada.

Kuid samas ei usu ta, et Jaapani viskide populaarsus sööks šotlased turult välja. Tema väitel on ka Šoti viski järele väga suur ja samuti kasvav nõudlus. Lisaks on Šoti viskil rohkem erinevaid tootemarke, mis tähendab tarbija jaoks suuremat valikut kui Jaapani viskide puhul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles