Kasiinokeelu on endale kehtestada palunud üle 1300 inimese

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasiino
Kasiino Foto: Peeter Langovits.

Aasta algusest saavad Eestis viibivad inimesed ise piirata nii klassikaliste kui ka kaughasartmänguna korraldatud õnnemängude mängimist. Seda võimalust on kasutanud 1376 inimest.

Selleks tuleb esitada avaldus maksu- ja tolliameti teeninduskohas, õnnemängu mängukohas või registreerida piirang riigiportaali kaudu. Augustikuu seisuga on endale õnnemängu mängimise piirangu seadnud 1376 inimest.

Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja Egon Veermäe sõnul on enesevälistuse nimekirja süsteem hästi rakendunud ja inimeste esialgne kartus nimekirja registreerimisel oli asjatu.

«Esimese poolaasta kontrollide tulemusena tuvastas MTA viie äriühingu puhul, et ei järgitud õnnemängu mängimise piirangutega isikute nimekirja ja tegutses kaks osavusmängu ebaseaduslikku mänguautomaati. Äriühingutele tehti ettekirjutus piirangutega inimeste nimekirja järgimise kohta ja hoiatuse said ka osavusmängu ebaseaduslike mänguautomaatide pidajad,» selgitas Veermäe.

Aasta algusest jõustusid hasartmänguseaduse sätted, mille järgi tuleb Eestis kaughasartmängu korraldamiseks taotleda vastav korraldusluba. Luba on tänaseks välja antud ASle Olympic Casino Eesti, ASle Pafer ja OÜle Triogames. Lisaks on kaks loa taotlust maksu- ja tolliametis menetlemisel.

Kui hasartmängu korraldajal vastav luba puudub, on maksu- ja tolliametil õigus nõuda kaughasartmängu korraldamise piiramist. Hasartmänguseadus võimaldab niisugusel juhul piirata ka juurdepääsu ebaseadusliku kaughasartmängu korraldamiseks kasutatavale veebilehele ning blokeerida panuste ja võitude vahendamiseks kasutatav konto Eesti pangas.

I poolaastaga on blokeeritud 298 ebaseadusliku kaughasartmängu veebilehte.

Maksuhaldur rakendab ebaseadusliku kaughasartmängu piiramist eelkõige mängijate kaitse eesmärgil.

«Üksnes riiklikule järelevalvele allutatud hasartmängu korraldajate puhul saavad mängijad eeldada, et hasartmänge korraldatakse ausal, turvalisel ja vastutustundlikul viisil,» lisas Veermäe.

Hasartmängumaksu laekus I poolaastaga üle 164 miljoni ning hasartmängu tegevus- ja korraldusloa taotlemisel tasuti riigilõivu enam kui 3,3 miljonit krooni.

Klassikalisi õnnemänge viib Eestis praegu läbi 10 korraldajat 65 mängukohas, kus on kokku 2422 mänguautomaati ja 67 mängulauda. Loteriisid korraldab 2, totosid 3 ja osavusmänge 1 äriühing, teatas maksu- ja tolliamet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles