Lugeja küsib: millised tuled on autol «päevatuled»?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine tee.
Talvine tee. Foto: Küllike Rooväli/Postimees

«On tekkinud mõningane segadus, mis on konkreetselt auto päevatuled. Vanematel autodel olen täheldanud parktulesid, lähitulesid, kaugtulesid ja udutulesid. Kas päevatuled on mõne nende tulede sünonüüm või kuuluvad sinna alla mitmed erinevad tuled?» küsib lugeja.

«Samas olen aru saanud, et uuematel autodel lülituvad päevatuled sisse kohe auto käivitamisel. Seega oleks tegemist justkui parktuledega või on parktuled ajapikku ümber nimetatud päevatuledeks? Riigi Teatajas on mõiste selge lahti seletamise asemel üsna hägune ja mitmeti mõistetav jutt.,» uurib lugeja.

Vastab vandeadvokaat  Maano Saareväli advokaadibüroo Sirk ja Saareväli.

Päevatulelatern on latern, mille tuli märgistab päeval liikuvat mootorsõidukit eest (Daytime running lamp). Päevatulelatern peab kandma tähistust RL ja olema märgistatud tähisega «E». Päevatulelatern võib olla ühitatud ka teiste eesmiste laternatega. Näiteks on tänapäeval sagedalt kasutatavad LED tuled päevatulelaternateks, kui nad on vastavalt tähistatud.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles