If: varakahjude arv on tormi tõttu seitsmekordistunud

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm heitis Väike-Maarjas elumaja katuse lasteaia peale
Torm heitis Väike-Maarjas elumaja katuse lasteaia peale Foto: Väike-Maarja vallavalitsus

Ifile laekus selle nädala kahe esimese tööpäevaga kokku üle 430 kahjuavalduse, millest 230 on tormist ja äikesest tingitud varakahjud, kokku kasvas varakahjude arv ligi seitse korda.


Veel teatati Ifile 21 kaskokahjust, mis olid tingitud murdunud puude või lahtiste esemete kukkumisest autole. Tavaolukorraga võrreldes kasvas selliste kaskokahjude arv kuus korda.

Peamiselt tulenesid kahjud tugevast tuulest, mis lõhkus katuseid, murdis puid ning pillutas esemeid nii kõrvalasuvatesse hoonetesse kui autodele. Samuti esines koduse vara kahjusid, näiteks ülepingest töö lõpetanud kodutehnikaga. Seni on registreeritud ka kaks pikselöögist põhjustatud elumaja tulekahju.

Suurkahjude osakonna juhi Urmas Saare sõnul on If enamuse kahjude hüvitamisega juba alustanud ning kahjukäsitlejad või koostööpartnerid on enamikul sündmuskohtadest juba käinud. Samas ei ole registreeritud tormikahjude arv veel lõplik, nendest teatamine lähipäevil tõenäoliselt jätkub.

«Ehkki nädalavahetuse torm puudutas suurt osa Eestist, ei ole see kindlustusäri jaoks midagi ebatavalist, sest hilissuvel ja sügisel on meil ikka tormid möllanud ja kahju tekitanud,» rääkis Saar.


Kodudega juhtunud kahjude hüvitamiseks maksab If Kindlustus igal aastal üle 50 miljoni krooni hüvitisi. Sel aastal on eriliste ilmastikuolude tõttu hüvitiste maht oluliselt suurem kui eelmisel aastal.

Lisaks tuletab If meelde, et kui murdunud puu autole langeb või tugev tuul ja torm muul moel sõidukit kahjustavad, hüvitab omanikele tekkinud kahju vaid kaskokindlustus. Kohustuslik liikluskindlustus loodusjõudude tagajärjel tekkinud kahjusid ei korva.

2009. aastal maksis If Kindlustus oma klientidele kokku 546 miljonit krooni eest kahjusid, korvates kokku ligi 25 000 õnnetusjuhtumit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles