Moskva taksojuhid küsivad konditsioneeri sisselülitamise eest lisaraha

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso Moskva kesklinnas
Takso Moskva kesklinnas Foto: SCANPIX

Moskvas taksoteenust pakkuvad firmad hakkasid kuumuse ajal küsima konditsioneeriga auto eest reisijatelt lisatasu.

Interfaxi ajakirjanikud uurisid välja, et konditsioneeriga takso eest peab klient maksma lisaks 100 rubla (40 krooni).

Moskvas kehtivatest uutest taksotariifidest kirjutas juulis ka ajaleht Komsomolskaja Pravda (KP). Ajakirjanikud said tookord teada, et konditsioneeriga masina eest küsis juht iga minuti kohta ühe rubla (0,40 krooni) või pakkus välja variandi maksta pärast sõidu lõppu juurde veel 20 protsenti.

Sarnane olukord tekkis ka Peterburis. Juuli lõpus kirjutas Rosbalt, et kaks inimest olid esitanud kaebuse taksojuhtide kohta, kes nõudsid konditsioneeri siselülitamise eest lisatasu. Neevalinna taksojuhtide väitel nõudsid pooled kliendid kuumuse ajal, et neile saadetaks jahutussüsteemiga auto.

Moskva transpordiliidu direktori Juri Svešnikovi sõnul ei reguleeri taksos oleva konditsioneeri tööd ükski seadus, vahendas KP. Ta pakkus välja, et sarnaselt võivad taksojuhid hakata talvel küsima lisaraha küttesüsteemi sisselülitamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles