Adressaat sai kirja kolm aastat pärast postitamist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postkast
Postkast Foto: Erakogu

Kuressaares elav naine sai kolm aastat tagasi Torgu vallavalitsuse poolt posti pandud tähitud kirja kätte alles tänavu septembris ja seda tänu juhusele.

Kuressaarlane, kes soovis leheveergudel jääda anonüümseks, rääkis Meie Maale, et Torgu vald pani viimase kinnitusel detailplaneeringut puudutava kirja teele 2011. aasta augustis. «Kiri minuni ei jõudnud. Ka kirja kohta teadet pole postkontorist minu postkasti saabunud,» imestas naine.

Seda, et kiri talle üldse postiga teele pandi, sai naine teada alles tänavu septembri algul, kui läks Torgu valda ühe teise asjaga seoses päringut tegema. Endalegi üllatusena jõudis ta kolm aastat tagasi postitatud kirjani vallamajas, kuhu see oli tagasi saadetud.

Teadet kirja kohta ei saanud

«Vallast näidati mulle teadet kirja saatmise ja valda tagasi jõudmise kohta, sest sellele ei olevat postkontorisse järele mindud. Ühtegi teadet tähitud kirja kohta mulle postkasti ei tulnud. Ilmselt on tegemist Eesti Posti apsuga, kuid millest viga on tingitud, seda mulle ei öeldud,» pakkus kuressaarlane.

Naine hakkas ise AS Eesti Posti käest uurima, miks tähitud kiri temani ikkagi ei jõudnud. Eesti Posti, uue nimega Omniva, klienditeeninduskeskuse juhataja Ana Lepik vastas oma 13. oktoobri kirjas, et kahjuks ei ole saadetise kohta võimalik uurimist teostada, kuna päringuid tehakse kuni kuue kuu jooksul alates saadetise postitamisest. Kiri aga pandi teele 2011. aastal.

Torgu vallavanema Tiit Põllu sõnul saatis Eesti Post tähitud kirja tagasi hoiuaja möödumise pärast. Vastav teatis kandis templit kuupäevaga 12.09.2011. Vallavanema allkirjastatud ning ehitus- ja maanõunik Tiia Kluge poolt koostatud detailplaneeringu kohta käiv kiri oli vallas registreeritud ligi kuu aega varem, täpsemalt 18.08.2011.

Miks adressaat alles nüüd, kolm aastat hiljem kirja kätte sai, sellele ei osanud Tiit Põld vastata. «Neid detailplaneeringu kirju saadeti paljudele, ka naabritele, asjaosalistele ja piirkonna elanikele. Kui sideasutus saadab kirja valda tagasi, siis minu teada ei ole kusagil seaduses mainitud, et vald peaks tähitud kirja saatmist teist korda katsetama,» ütles Põld.

Paraku pole Torgu valla saadetud kiri ainus, mille kättesaamine on veninud. Tänavu septembri algul postitas Kuressaares asuv projektibüroo samale naisele samuti tähitud kirja. Ümbrikul on kuupäevaks 5. september. Teade tähitud kirja kohta jõudis naise linnas asuva elukoha aadressile alles 22. septembri õhtul. «Olen tööinimene. Kui kirja vastuvõtjat ei juhtu parasjagu kodus olema, peaks teade ikkagi postkasti pandama,» arvas naine.

Ka selle tähitud kirja kohta tegi ta Eesti Postile päringu, et teada saada, milles asi. «Saadetise kohta on tõesti teatis inimliku eksituse tõttu jõudnud teieni hilinemisega,» vastati Omnivast. Mida mõeldi sõnade «inimliku eksituse» all, ei ole lahti seletatud. Omiva kommunikatsioonispetsialisti Erki Varma sõnul jäi kiri Kuressaare postkontorisse toppama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles