EMT tõstab Mobiil-ID turvalisust

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiil-ID turvalisuse tõstmisel võtab EMT kasutusele ka uued SIM-kaardid.
Mobiil-ID turvalisuse tõstmisel võtab EMT kasutusele ka uued SIM-kaardid. Foto: Toomas Huik/Postimees

EMT hakkab esimesena Eestis juurutama uusi Mobiil-ID turvaalgoritme. Uuel aastal lisanduvad ka kõrgema turvalisusega SIM-kaardid, edastab Eesti Telekom.

EMT hakkab sellest nädalast pakkuma Mobiil-ID teenust Sertifitseerimiskeskuse uue sõnumiedastussüsteemi vahendusel ning järgmise aasta esimeses kvartalis võetakse kasutusele ka kõrgema turvalisusega SIM-kaardid.

Konkreetsed muudatused on tehtud tulevikku ja tehnoloogia arengut silmas pidades. «Senine Mobiil-ID platvorm on meid hästi teeninud, kuid ka kõige paremad tehnilised vahendid vajavad põhjalikku uuendamist,» selgitas Sertifitseerimiskeskuse juhatuse liige Kalev Pihl. Tegu ei ole reaktsiooniga tõrgetele või kasutajate pöördumistele.

Uuendused ei too klientidele kaasa muudatusi Mobiil-ID teenuse kasutamises ega ole kasutajale silmaga nähtavad. Kuna tegu on tehnoloogiauuendusega, loodab Eesti Telekom, et teadmine uuendatud turvatehnoloogiast suurendab üldist turvatunnet.

Uuel platvormil kasutatakse uut turvalisuse kontseptsiooni, kõrgeid standardeid ning samu põhimõtteid, mida Sertifitseerimiskeskus pakub oma sertifitseerimisteenustele. Valminud rakendust hakkab Sertifitseerimiskeskus litsentsima kõikidele mobiilioperaatoritele, võimaldades sellega neile majanduslikku kokkuhoidu.

EMT Mobiil-ID ümberlülitus uuele platvormile algab 10. novembri hilisõhtul. Kui tööd sujuvad plaanipäraselt, ei toimu teenusekatkestust. Ootamatute tõrgete ilmnemisel võib katkestus kesta maksimaalselt 30 minutit.

Uue platvormi, mida on edukalt testitud alates 2014. aasta kevadest, tarnija on Bluefish Technologies.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles