Miks müüakse Kalevi komme nii suure hinnavahega?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hinnavahe Kalevi kommipoes ja Viru keskuse toidupoes.
Hinnavahe Kalevi kommipoes ja Viru keskuse toidupoes. Foto: Lugeja fotod

Postimehe Tarbija24 toimetusele edastas fotod hinnavahest Viru keskuse toiduosakonnas ning samas keskuses paikneva Kalevi kommipoes müüdavate toodete vahel.
 

Viru keskuse toidumaailmas maksavad Kalevi käsitöökompvek Tuljak 9,30 ja pralineekompvek Estonia 6,15. Kalevi kommipoes, mis asub sama keskuse Hobujaama poolsest sissekäigust kulgeva koridori ääres, maksavad samad tooted vastavalt 12,90 ning 8,99 (hinnaerinevus vastavalt 3,60 ja 2,84 eurot - toim.)

Lugeja sõnul on kummaline, et samas keskuses paiknevad poed müüvad oma tooteid nii palju erineva hinnaga. «Huvitav, kas Kalevi kommipood on keskendunud rohkem turistidele ja on seetõttu oma hinnad teadlikult kõrgemaks kruvinud,» arutles lugeja.

Viru keskuse kommipoodi pidav OÜ Magusamaja juhatuse liige Tõnis Mikkor ütles Tarbija24, et selline hinnavahe on väga levinud. «Seda, et väikese poe kaup on kallim kui suure toidupoe oma, eriti, mis on veel suure keti liige, on väga tavaline. Need pole sugugi harvad juhused, kui suured poed saavad teha allahindlusi, kus toode on isegi odavam, kui see tehasest välja saadeti,» selgitas Mikkor.

Lugeja etteheidet selle kohta, et Kalevi kommipood oleks justkui turistimagnet, Mikkor õigeks ei pea.

«Turistide koha pealt nii palju, et meie poe klientuurist on 80 protsenti püsiklientuur,» lisas ta.

Viru keskuse Kalevi kommipoe pidaja on eraettevõtja ning pood ei ole ametliku tootja AS-i Kalev Chocolate Factory esindus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles