Vaata, kes on kõige suuremad mobiilipanga kasutajad

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon.
Nutitelefon. Foto: SCANPIX

Mobiilipanga kasutajate seas kasvab jõudsalt noorte segment, kuid ka mitmed eakad kliendid on infotehnoloogilised lahendused kiiresti omaks võtnud, selgub värskest uuringust.

Swedbanki hiljutise uuringu andmetel on mobiilipanga kasutajate osakaal suurim Tallinnas, Tartu- ja Saaremaal, kus mobiilipanka kasutab ligi viiendik internetipanga klientidest. Swedbanki elektrooniliste kanalite juhi Arno Pae sõnul on nendes piirkondades ka internetipanga kasutajate hulk kõige suurem – üle 50 protsendi.

Madalaim mobiilipanga kasutajate osakaal on Ida-Virumaal ning Põlvamaal, kus telefoni kaudu sisse logides kasutab pangateenuseid üle 15 protsendi klientidest. Swedbanki internetipanga kasutajaid on võrreldes teiste maakondadega veidi vähem Valga ja Võrumaal.

Mobiilipanga kasutajate seas kasvab jõudsalt noorte segment, kes vajab maksete tegemiseks kiireid mobiilseid lahendusi. «Teisalt võib esile tuua mitmeid eakamaid kliente. Üks vanimaid mobiilipanga kasutajaid, 80-aastane Viljandi elanik, on poole aasta jooksul mobiilipanga kaudu sisse loginud 40 korda,» tõi Pae näite.

Swedbanki andmetel kasutab mobiilipanka iga kuu üle 75 000 inimese, aastaga on maksete arv kasvanud ligi 84 protsenti. Igas kuus tehakse mobiilipanga kaudu 217 000 makset, mida on üle seitsme korra enam kui makseid kontorites.

Viimase poole aasta andmete põhjal logitakse Eestis mobiilipanka sisse 2,6 korda kuus. Läti kasutajad logivad mobiilipanka 1,7 ning Leedu kasutajad 1,9 korda kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles