Surmaga lõppenud tööõnnetus viis firmajuhi kohtu alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puidutööstus.
Puidutööstus. Foto: SCANPIX

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis kohtu alla Läänemaal tegutsenud puidutööstuse juhi, kes oli süüdistuse järgi vastutav töölise surmaga lõppenud tööõnnetuse eest.

Hermanni (53) süüdistatakse selles, et olles osaühingu juhatuse liige ja tegevjuht, võttis ta Lääne maakonnas Taebla vallas asuvas tootmishoones 2009. aasta veebruaris teadlikult kasutusele ja lasi töötajatel kasutada mittekomplektset ja tehniliselt mittekorras ketassaepinki.

Samuti ei lasknud ta süüdistuse kohaselt ketassaepingile koostada ohutusjuhendit, mille alusel viia läbi seadmel töötavate inimeste juhendamist, mistõttu olid töölised tööohutusalaselt juhendamata, tuvastas uurimine.

Nende rikkumiste tõttu sai võimalikuks see, et 2010. aasta 8. jaanuaril tabas sellel pingil töötanud 53-aastast naist rindkere piirkonda tagasipõrkunud saematerjal, põhjustades sündmuskohal naise surma.

Seadus näeb tööohutusnõuete eiramise eest, kui sellega on ettevaatamatusest põhjustatud inimese surm, karistusena ette kuni viieaastase vangistuse.

Pärnu maakohus hakkab süüasja arutama järgmise aasta mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles