Üleskutse: jaga oma kogemusi pesukuivatitest

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Pesukuivati on Eesti peredes järjest vajalikumaks kodumasinaks muutumas. Postimehe tarbijaportaal kutsub lugejaid jagama muljeid oma kogemuste ja eelistustes osas.

Üht esmakordset kuivatikasutajat tabas suur ehmatus, kui ta pärast riiete kuivatamist kodumasina ukse avas. Liiga kauaks või liiga suure kuumusega kuivatisse pandud lemmikpusa oli rikutud ja muutunud kolmeaastasele parajaks.

17 aastat pesumasin-kuivatit kasutanud pereema jaoks oli see valik ideaalne, kuna vannituba oli väike. Rahaliselt ei pidanud ta aga investeeringut mõttekaks, sest kuivatusprogrammid töötasid vastu kasutaja tahtmist - pesu jäi tihti kortsu, liiga kuivaks või liigniiskeks.

Lisaks läks masinal kuivati kiiresti katki ja kasutada sai vaid pesufunktsiooni. Parandus ei tasunud ära, mõistlikum oleks olnud tol korral osta uus masin.

Kui pikaajaline kuivatiomanik nüüd uue kodumasina peaks ostma, siis on tema jaoks oluline, et pesu jääks kuiv, oleks nii sirge, et saaks kohe selga panna, villane pesu jääks pehme ja toppideta, kassi-koerakarvad oleks pesult läinud ja kuivati töötaks kuivatikapina - lumemärg ese kuivab ära ilma eelneva pesuta.

Üks kuivatikasutaja tunnistab, et läks lihtsama vastupanu teed ja ostsis paar aastat tagasi kõige soodsama turul oleva kuivati. Kui ta seda uuesti peaks tegema, siis soovitab ta pigem investeerida rohkem raha. Riided käituvad kuivatis erinevalt kui pesumasinas ja siis aitab suurem valik programme, mida saab kohandada riidematerjalile vastavaks.

Mis on olnud sinu kogemus?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles