Sülearvuti valikul on oluline ekraani suurus ja aku vastupidavus

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

Elioni tootejuhi Aivar Otsa sõnul ei ole põhikoolis arvuti kaasaskandmise võimalus enamasti vajalik, kuid alates gümnaasiumist muutub see siiski tähtsaks.

Kui arvutit on vaja eelkõige igapäevasteks tööks kodus - veebilehitsemiseks ja kirjatööde tegemiseks -, siis tuleks valida kas lauaarvuti või suure, vähemalt 15-tollise ekraaniga sülearvuti, selgitas Ots.

«Kindlasti on kodus mugavam töötada, kui valida lauaarvuti komplekt: laual on suur kuvar ja eraldi klaviatuur ning hiir,» lisas ta.

Sülearvuti valikul on tema sõnul olulisteks kriteeriumiteks ekraani suurus ning piisav jõudlus. «Tihtipeale mõeldakse ostu tehes, et arvutit kasutatakse vaid koolitöödeks, kuid hiljem selgub, et vabal ajal võiks ka mõnda mängu mängida või tekib huvi näiteks mahukat ressurssi vajavate kujundus- ja animeerimisprogramme kasutada.»

Seega soovitab ta valida piisava jõudlusega sülearvuti, mille puhul jäävad hinnad vahemikku 8000-10 000 krooni. Ühtlasi tuleb sülearvutite puhul jälgida kahte parameetrit: ekraani suurus ning aku vastupidavus.

Ots soovitab 11-14-tollise ekraaniga sülearvutit, sest sellest väiksemad on igapäevaseks kasutamiseks ebamugavad nig suuremad on lapse jaoks jällegi suhteliselt rasked.

Aku vastupidavus sõltub aga tema sõnul paljudest parameetritest: alates komponentidest ja nende kvaliteedist kuni kasutatavate programmide ning kasutaja enda harjumusteni. «Kõige lihtsam on ostmisel jälgida arvutis kasutatavat protsessorit. Hea aku vastupidavuse tagavad näiteks Inteli protsessorid, mis algavad lühendiga SU (SU2300, SU7300) või i3/i5,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles