Nipp, kuidas rongis paremat WiFit nautida

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni reisirong.
Elroni reisirong. Foto: Ants Liigus

Soome reisirongifirmat VR-i on sarnaselt Eesti Elronile kritiseeritud kehva internetiühenduse pärast. VR reklaamib nüüd oma klientidele aga seni saladuses hoitud nippi – parema WiFi-ühenduse saamiseks tuleks valida kohaks aknaalune iste.

VR pakub oma pikamaarongides tasuta internetiühendust, kuid on saanud klientidelt palju negatiivset tagasisidet selle ühenduse kvaliteedi tõttu, vahendab Soome rahvusringhäälingu Yle uudisteportaal.

Kehv signaal võib olla tingitud vaguni metallseinast ning VRi hinnangul aitab selle vastu akna all istumine.

Ettevõtte sõnul on kehv ühendus sagedamini siiski seotud internetiühenduse teenusepakkuja n-ö mustade aukudega reisiteekonnal ning rongist tulenevalt probleeme olla ei tohiks. Mobiilsideoperaatorid ei taha aga uute mastide püstitamisest hõreda asustusega Soome piirkondades midagi kuulda. Neis kohtades kõige sagedamini WiFi ära kaobki.

«Probleemile annab leevendust käesoleva aasta lõpp, mil rongides saab võimalikuks uus LTE ühendus,» märkis VRi tehniliste lahenduste osakonna juht Jukka-Pekka Suonikko.

Senikaua soovitab Suinikko reisijatel võimalusel aknaalune istekoht valida, et kiirema WiFi võlusid nautida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles