Millistes riikides on kõige rohkem sularahaautomaate?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sularahaautomaadi leitutamisest möödub 47 aastat, kuid millises riigis tuleb nende leidmisega kõige rohkem vaeva näha?

Nii nagu kõigi leiutistega, on ka sularahaautomaatide globaalne jaotus olnud ebaühtlane, kirjutas The Guardian. Kui Lõuna-Koreas on 282 automaati 100 000 elaniku kohta, siis Birmas on vaid üks. Lõuna-Koreas ongi kõige rohkem sularahaautomaate, järgnevad Kanada ja Portugal (vastavalt 205 ja 185 automaati 100 000 elaniku kohta).

Eestis on 100 000 elaniku kohta umbes sama palju sularahaautomaate (83) kui Lääne-Euroopa riikides, aga kaks korda vähem kui Venemaal (182) või USAs (173). Tõsi küll, meie lähinaabritel on rahamasinaid veelgi vähem -  Lätis 67, Soomes 35, Rootsis 43. Mitte ühtegi sularahaautomaati pole Tšaadis.

Sularahaautomaadid on muutnud traditsioonilisi pangateenuseid, andes igal ajal võimaluse ligi pääseda sularahale. Graafik ilmestab Maailmapanga 2012. aasta andmetele toetudes suurt ülemaailmset erinevust tarbijate sularahale ligipääsetavuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles