Ülemiste keskuse S-parkimiskohad tekitavad elevust

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimiskohad Ülemiste keskuse ees.
Parkimiskohad Ülemiste keskuse ees. Foto: Erakogu

Tähelepanelikud kliendid on märganud Ülemiste keskuse parklasse tekkinud S-tähega märgistatud kohti ega oska arvata, kellele need mõeldud on.

«Mida tähendab selline parkla märgistus Ülemiste keskuse juures? Sportautodele? Savisaarele?» küsib Postimehe lugeja.

Selle kohta on küsitud ka Ülemiste keskuse Facebooki lehel. Keskuse esindaja selgitab seal, et S täht tähendab sharing'ut ehk jagamist. See on selline teenus, kus autoomanik saab pakkuda küüti kellelegi, kes soovib temaga samas suunas sõita. Nendele kohtadele on lubatud parkimine nii nagu ka teistele kohtadele.

Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits ütles Postimehele, et selline liikumisviis on nii raha kui ka keskkonda säästev. «Ideaalis toimiks see nii, et sisenedes tulevikus Ülemiste keskuse kodulehele saab üks osapool märkida, kuhu ta peale Ülemiste külastamist sõidab, millised on tema võimalused lisareisijaid peale võtta ja mis kell see kõik võiks toimuda,» selgitas Pärnits.

Samuti on võimalik inimesel, kes läheb Ülemiste keskusesse (nt ühistranspordiga) avaldada soovi mingil kellaajal kuhugi suunas sõita ja kui sellel leheküljel kaks pakkumist kattuvad, siis kokkusaamispunktiks ongi S-tähega märgitud parkimiskoht.

«Muidugi on selline jagamisviis praegusel ajal harjumatu, kuid eks kuskilt harjumuste muutus peale ju hakkab,» lisas Pärnits.

Lähiajal tulevad parkimiskohtade juurde ka selgitavad märgistused ning teenust saab kasutama hakata järgmisest aastast.

Siit saab aimu, mis laadi teenus see on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles