Alkoholi ostmisel küsitakse dokumenti vaid igalt neljandalt noorelt

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholilett.
Alkoholilett. Foto: Urmas Luik

Tervise arengu instituut viis läbi uuringu, millega selgitas, et alkoholi ostjalt küsitakse vanuse tuvastamiseks dokumenti vaid 26 protsendil kordadest.

Alates 2013. aasta juunist peab kaubandusettevõtetes alkoholi ostul dokumenti küsima kuni 30-aastastelt noortelt, vahendab ERRi uudisteportaal.

Tervise arengu instituudi tervise edendamise osakonna vanemspetsialist Mariliis Tael rääkis intervjuus ETV saatele «Terevisioon», et uurimiseks, kui kerge või raske on noortel alkoholi poodidest kätte saada, tegid suvel 18-aastased neiud ja noormehed kontrolloste 260 kaupluses üle Eesti.

Kõige tublimana paistis silma Maxima – oste tehti 18 Maxima kaupluses ning dokumenti küsiti neist 14-s ning viies Maksimarketis, kus noored oste tegemas käisid, ei küsitud neilt aga dokumenti üheski.

Sealjuures toonitas Tael, et uuring viidi tänavu läbi kolmandat korda, ning ka varasematel kordadel oli tulemus Maksimarketites sama.

Samuti selgus, et maapiirkondades küsitakse dokumenti harvemini kui linnades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles