Fotod: mida pakub jõuludeks kodu- ja aianduskeskus Hortes?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Klassikalise jõulukuuse kõrval kogub populaarsust ka pisike jõulupuu lillepotis, mida saab hiljem aeda ümber istutada, rääkis kodu- ja aianduskeskuse turundusjuht Sigre Parm.

Eesti päritolu potikuuskede hind algab 1.50 eurost, 125 cm kõrgune potikuusk maksab 24.90. Soetada saab ka kaunistuseks ka potti istutataud väikese elupuu või Kanada kuuse: nende hind algab 2.50 eurost.

Sel aastal on Hortese väljapanekus viis erinevat jõulukollektsiooni, mille seast joonistuvad välja kaks suuremat teemat – traditsiooniline punane ja pidulik must. Lisaks hooajataimedele ja potijõulupuudele leiab jõuluhooajal Hortesest üle 16 000 jõulukaunistuse, üle 800 erineva küünla, ligi 600 küünlajalga ja –laternat, suure valiku elektrilisi jõulukaunistusi ning loomulikult erinevaid hooajatooteid ja dekoratiivset sisustuskaupa, mis on koondatud erinevatesse kollektsioonidesse.

Hortese väljapanekujuhi Tiina Viigi sõnul on kollektsioone siduvaks põhivärviks ka sel aastal ootuspärane valge, ent pakkuda taketakse ka värskendavaid alternatiive traditsioonilisele jõulugammale ning inspireerida kodusisustajaid julgemalt katsetama.

«Meie selle aasta suurimas ja erilisimas, nn art déco-kollektsioonis domineerib pidulik must, mida täiendavad säravvalge, hele kuld ja sätendav hõbe,» rääkis Viik. Kollektsiooni inspireerijaks on Suure Gatsby, glamuursed kahekümnendad ning Downton Abbey väljapeetud vastuvõtud; värvideks pärlvalge, hõbe, siidine kuld ja vask ning loomulikult pidulik must. Šikk kollektsioon täis pärleid, sulgi ja ajastule omast luksust.

Mõistagi ei puudu ka klassikalist jõulumeeleolu kandev kollektsioon lopsakate punaste toonidega helepunasest purpurini ja sügavpunasest ploomilillani, sekka kulda ja hõbedat.  See on nagu punasele sametile kaetud rikkalik pidulaud kuldsete küünlajalgade, veripunaselt küütlevate pokaalide ja mahlaste puuviljavaagnatega - külluslik, soe ja ehe.  

Veel on valikus hõbevalge talv, mille värvideks siidine hõbe, savihall ja taevasinine ning talvise looduse lume- ja taevavärvid, nüansiks säravat türkiissinist. Ajatut jõuluromantikat esindavad hõbevalge ja pehmet hall, segatuna jaheda valge mündirohelise ja naiseliku pärlvalgega.

Hubast luksus lubavad omakorda lloodusest inspireeritud naturaalsed puidukarva, mandli- ja vasekarva toonid, mis loovad lihtsa, kuid õdusa meeleolu. Iseloomulikud on veidi industriaalsed modernsed vormid; soojust lisavad vilditud villavalge, kodune teksasinine  ja retrohõnguline vaseläige.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles