Vaata, kuhu peidavad end pisikud hotellitubades

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laboriuuringud leidsid, et hotellitubade suurimad pisikutekogujad on teleripuldid.
Laboriuuringud leidsid, et hotellitubade suurimad pisikutekogujad on teleripuldid. Foto: SCANPIX

Ameerikas läbi viidud meediaeksperiment tuvastas, millised kohad hotellitubades on kõige puhtamad ja kus leidub kõige enam pisikuid.

Eksperimendi käigus broneeris võttemeeskond viies ühendriikide tipphotellis toa, mille puhtusele andis koristamisejärgselt hinnangu Arizona ülikooli mikrobioloog Luisa Ikner, vahendab NBC News.

Kõige vähem baktereid leiti lülitite pealt. Võrdlemisi pisikutevabad olid ka äratuskellad ja öökapid.

Praktiliselt igas hotellitoas kubisesid telefonid bakteritest – kuni kolm korda rohkem kui tavapärane norm ette nägi. «Kuigi inimesed kasutavad telefone tihti, ei ole see asi, millele hotelliteenindajad koristamisel väga palju tähelepanu pööravad,» kommenteeris seda Ikner.

Pretsenditult kõige räpasemaks kohaks osutus kõigis tubades aga teleripult, ületades kuni viiekordselt võrreldava normi.

Laboritestid avastasid ühelt puldilt ka kolibakteri kolooniaid, mis võis tähendada seda, et mõni pulti kasutanu jättis pärast tualetis käiku käed pesemata.

Teiselt puldilt avastati antibiootikumiravile allumatu MRSA (metitsilliin-resistentne Staphylococcus aureus) bakterit. Kiirelt leviv bakter on väga ohtlik, põhjustades valulikke nahahaigusi ja surma.

Mikrobioloog uuris hotellitubades ultraviolettvalguse abil ka neid plekke, mis tavaliselt silmale märkamata jäävad. Neid leidis ta igal pool, kaasa arvatud diivanitel ja kardinatel.

Sagedastele hotellis peatujatele teeb Luisa Ikner kolm soovitust, mis aitavad tema hinnangul bakteriohtu vähendada – pese käsi, kasuta käte desinfitseerijat ja pühi pindasid desinfitseeriva vahendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles