Video: lennukite uus tase viib pea pilvedesse

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kujutage ette lennukit, kus igal reisijal on aknakoht. Uusimat akendeta lennuki lahendust tutvustab Suurbritannia tehnoloogiapioneer CPI, vahendab NBC News.

CPI akendeta lennukikere on seest varustatud kumerate kõrgtehnoloogiliste ekraanidega. Kaamerad, mis on paigutatud väljaspool lennukit, aitavad luua illusiooni, et lennukikere paistab läbi ja loob tunde, nagu reisija oleks reaalselt ümbritsetud pilvedega.

Suurbritannia tehnoloogiapioneer ei ole ainuke, kes sellist uut lennureisi kogemust loova lennukidisainiga tööd teeb. Varasemalt on sellega välja tulnud ka Airbus, Technicon Design ja Spike Aerospace.

Põhjus, miks on hakatud akendeta lennukikere poole vaatama, on soov hoida kokku nii kütusekulusid kui vähendada lennuki kaalu. Akendest loobumine muudab arendajate sõnul lennuki kere õhemaks, vastupidavamaks ja kergemaks.

Küll ei saa selliste lennukitega veel niipea lendama hakata – see võtab veel vähemalt 10 aastat aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles