Ostjatele müüakse kuulsa Peipsi rääbise pähe Soomest toodud kala

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rääbised.
Rääbised. Foto: Aldo Luud

Et rääbise müük Peipsi, Pihkva ja Lämmijärvel on tänavu keelatud, müüvad kaupmehed laatadel Peipsi rääbise nime all Soomest toodud rääbist, valetades, et  tegemist on n-ö lubatud katsepüügiga ja mille kalurid realiseerida võivad.

 «Kiirotsing meie rikkumiste andmebaasist ei näita ka ebaseadusliku  rääbisepüügi juhtumeid Peipsi järvest, nii et Peipsi rääbise müügiga ei oleks hiljutisel Lohusuu laadal müüdud rääbisega tohtinud tõepoolest tegemist olla,» nentis ajalehele Vooremaa keskkonnainspektsiooni nõunik Himot Maran.

TÜ Eesti Mereinstituudi teadur Väino Vaino kinnitas, et ehkki rääbist on Peipsist koostöös kaluritega  teaduslikul eesmärgil kastmõrraga püütud, pole seda tänavu tehtud, et keskkonnainspektsioon paremini ebaseaduslikku püüki ohjata saaks ja et seaduserikkujatel ei oleks võimalik turustada ebaseaduslikult püütud rääbist teaduspüügil püütu pähe.

«Tänavu  oleme ise traaliga püüdnud vaid 50 kilo rääbist, kuhugi müüki pole see läinud. Soome ja Peipsi rääbisel saaks analüüsiga vahet teha, kui keegi selleks vaid soovi avaldab,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles