Madratsimüüjad meelitasid kallite kingitustega

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: promo

Tänane Saarte Hääl kirjutab sellest, kuidas Saaremaal madratsimüügi ürituse korraldanud Saksa firma esindajad kohale tulnud külalised kallite kinkidega üle valasid.

Reedel kogunes Kuressaare Arabella hosteli saali Saksa firma Vitalflex tooteesitlusele ligi 30 inimest, kel kõigil eluaastaid üle 45. Müügiesitlusele oodatud inimeste vanusepiirang oli kirjas flaieril, mis eelmisel nädalal Kuressaare postkastidesse pandud, kirjutab tänane Saarte Hääl.

Reedesel esitlusel oli soovijatel, kel probleeme kõrge vererõhu või veresoonte ahenemisega, võimalus osta endale soodushinnaga 140 biomagnetit sisaldav madrats, millel magamine andvat verele rohkem hapnikku ja kulutavat vähemaks veresoonte seintele kogunenud kolesterooli ja lubjakihti. Saksamaal olla selle müügihind 1780 eurot.

Enne toote hinnast rääkimist jagati kokkutulnutele jõuluajale sobivalt kingitusi. Abielupaarid said kaminakella ja mõned õnnelikud küüneviilikomplekti, mille pakendil pea poolesajaeurone hinnasilt.

Kalleid kingitusi põhjendas firma esindaja sellega, et Saksamaal maksab minut telereklaami 50 000 eurot. Lihtsam on inimestele kingitusi anda, kes siis omakorda nende firmast teistele räägivad.

Imemadratsi juurde naastes teatas esineja, et kuna on jõuluaeg, pakutakse toodet 700 euro eest. Osav müügimees kriipseldas kohe tahvlile arvutused, millest selgus, et toote hind jagatud eeldatava kasutusajaga annab keskmiseks kuusummaks 7,40 eurot ja päevatasuks vaid 24 eurosenti.

Kui mõned saalisolijad avaldasid soovi garantiikirja saada, oli esinejal varuks veel parem pakkumine. Kuna saatmine Saksamaalt on kallis, pakkus ta välja võimaluse, et toob õhtul madratsi soovijatele koju kätte vaid 600 euro eest. Lisaks saavad ostjad endale valida kas kassi- või karupildiga sooja teki. Kaasa tuleb ka pudel puhastusvahendit.

Kõrge hind ei peluta

Seejärel tehti ettekandes paus, mille ajal ostjad said oma aadressi anda. Madratsit soovisid natuke vähem kui pooled saalis olnuist. Kõrget hinda eakad inimesed ei peljanud ja avaldasid lootust oma vaevuste vastu abi saada.

Pärast pausi said saalisolijad 15 euro eest osta endale 12 magnetist koosneva käevõru, mis aitavat randmevalude vastu. 10 euro eest pakuti nahahädade ja pigmendilaikude vastu aitavat vitamiinikreemi Q 10 ning 10 eurot maksis ka valuvaigistav alpitaimedest tehtud geel. Kõigi ostudega tuli kaasa väike mängukaru Wolfgang.

Ürituse lõpus loositi välja veel kolm kingitust ja rõhutati, et kõik kaardid osalevad aasta lõpul suures õnneloosis, kus auhindadeks on pesumasinad ja elektrijalgratas. Kõik kohal olnud said kingituseks lihanoa, mille hind 78 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles