Kaheaastast poissi ootab ees viie organi siirdamine

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Haruldane haigus on pannud kaheaastase poisi vanemad dilemma ette – kas siirdada pojale viis uut organit või harjuda mõttega, et poiss elama ei jää.

Lõuna-Carolina linnakeses Rock Hillis sündinud Keith Powell tuli siia ilma lühikese soole sündroomiga, vahendab Fox News.

Tegemist on haigusega, mis ei võimalda Keithil tema organismil vähese soolestiku tõttu kehasse vajalikke toitaineid imada. Nüüd ootab poiss elupäästvat siirdamisoperatsiooni, mille käigus saab ta sisuliselt uue sisikonna.

Seni pole veel selge, kas ja millal poiss vajaliku doonori leiab. «Talle on tarvis uut peensoolt, jämesoolt, kõhunääret, kõhuaorti ja maksa,» rääkis Keithi isa Jimmy Powell.

Kogu ootamine võib võtta kuid, kuid Keithi vanemad on optimistlikud. Praeguseks on Keith arstide järelevalve all – teda sisuliselt hoitakse kunstlikult elus.

«Tal on alati naerunägu ees,» ütleb Keithi ema Amber Powell. «Kui tal just parasjagu palavikku pole või miskit muud, mis meele kurvaks muudab.»

Kuna operatsioon nõrgestab Keithi immuunsüsteemi, on tema vanemad ette valmistamas spetsiaalset meditsiinilise võimekusega tuba, millel on eriline filtrite- ja ventilatsioonisüsteem, et hoida eemal kõik potentsiaalsed ohud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles