Elroni selgitus: hommikuste hilinemiste jada sai alguse vigasest uksest

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni diiselrong.
Elroni diiselrong. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Elroni tänahommikuste edelasuuna rongide hilinemise põhjustas ustega ilmnenud tehniline tõrge, selgitas rongifirma.

«Kõikide tänahommikuste hilinemiste põhjuseks oli reisi 370 (Türi-Tallinn väljumisega 5:26) Keavas ilmnenud rongiuste tehniline rike,» selgitas Elroni vanemliikluskorraldaja Viljar Luhthein.

Et ühe rongi möödumine teisest ei ole Keaval üheteelise raudteelõigu tõttu võimalik, hilinesid ka teised Türilt Tallinna suunduvad rongid (372 Türi-Tallinn ja 374 Türi-Tallinn) - nad jäeti järgnevatesse jaamadesse ootama.

Rongid said hakata liikuma pärast rikke kõrvaldamist. Esimene Türi-Tallinna rong jõudis lõppjaama ca 45-minutilise hilinemisega, teised hilinesid vähem.

«Kuna inimesed peatustes ootasid, siis loomulikult soovisid nad kõik võimalikult kiiresti sihtpunkti jõuda, mistõttu läks esimene rongidest ka teistest rohkem täis,» selgitas Luhthein.

Tulenevalt rongide ringlusest ei saanud reis 041 Viljandisse väljuda enne, kui koosseis oli jõudnud Tallinna.

«Kaalusime reiside asendamiseks ka busside tellimist, ent kuna rong sai reisijaid teenindada enne, kui buss oleks kohale jõudnud, oli rongide kasutamine mõistlikum lahendus,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles