Lugeja küsib: miks sisaldavad küpsised rinnapiima?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Royal Butterdejssløjfer küpsised.
Royal Butterdejssløjfer küpsised. Foto: Lugeja pilt

Postimehe tarbijatoimetuse poole pöördus lugeja, keda ehmatas küpsisepaki etiketil seisnud hoiatus, et toode võib sisaldada rinnapiima.

«Mind pani ühelt poolt muretsema ja teisalt tekitas ka teatavat ebamugavust üks teatav tekst, mille avastasin küpsisekarbi etiketti lugedes. Nimelt andis see mulle teada, et küpsistes võib sisalduda vähesel määral rinnapiima. Küpsised on saadaval Prisma poodides, ehk mujalgi. Kas tegemist on teadliku lisandiga kõnealustes küpsistes (kellele ja milleks see hea peaks olema) või on tegemist pagaritöökojaga, kus noori emasid halbades tingimustes tööle sunnitakse ning rinnaga söötmise pausidele ei lubata?»

Vastab kauba maaletooja Interaltus OÜ esindaja Marge Arus.

Me oleme selle probleemiga kursis. Küpsiste tootja muutis omal algatusel etiketti ilma meid sellest teavitamata. Kahjuks sattus seetõttu tootele eksitav info koostisosa kohta, mida see ei sisalda. Siiani oli etiketil kirjas «võib sisaldada piima». Kuna uus etikett on visuaalselt väga sarnane eelmisega, siis meie töötajad kohe ei märganud, et etikett on muutunud ning koostisosade info eksitav. Koostises märgitud «võib sisaldada vähesel määral rinnapiima» asemel  peab olema «võib sisaldada vähesel määral piima ja pähkleid». Informeerisime koheselt tootjat ning kleepisime kauplustes olevad tooted üle õigete etikettidega. Järgmised partiid tulevad korrektse märgistusega.

Foto: Tarbija24
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles