Loodust ohustavad kodukilpkonnad võivad loomapoodidest kaduda

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Keskkonnaministeerium tahab punakõrv-ilukilpkonna keelatud võõrliikide nimekirja panna, sest lemmikud jäetakse sageli loodusesse, kus nad ohustavad siinseid kalu ja loomi.


Keeld tähendab seda, et juba kodus olevaid kilpkonni võib edasi pidada, aga poest neid pärast määruse jõustumist enam ei saaks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Peamiseks mureks on see, et nad söövad väikeveekogudes ära seal elavad loomad - kahepaiksed, kalad, väikesed veeselgrootud, täiskasvanud isendid ka sealsed taimed,» rääkis keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakonna peaspetsialist Merike Linnamägi.

Näiteks Tallinna loomaaias punakõrvu enam ei ole, kuna kilpkonnad tõid endaga kaasa haigused, rääkis loomaaia direktor Mati Kaal. Tema soovitab kõigil lemmiklooma võttes väga täpselt uurida, kellega tegemist, kuna suureks kasvades võivad loomad olla hoopis teistsugused kui väiksena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles