Apple lõpetab iPhone 5c tootmise

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple´i nutitelefon iPhone 5C
Apple´i nutitelefon iPhone 5C Foto: Peeter Langovits

Järgmise aasta keskpaigas lõpetab Apple väikeste müüginumbrite tõttu iPhone 5c tootmise. 

Taiwan'i finantsajalehes Industrial and Commercial Times ilmunud aruandes ei toonud firma välja konkteetset põhjust, miks selle mudeli tootmine lõpetatakse. Peamiselt peetakse selle aluseks siiski vähest huvi toote vastu.

Iphone 5c tuli välja eelmisel aastal populaarse 5s-i odavama versioonina, millel on plastkorpus. Seetõttu loodetigi, et 5c saab populaarseks just nende hulgas, kes otsivad madalama hinnaga nutitelefoni. Esialgu Eestis rohkem kui 700 eurot maksnud telefon ei kuulunud siiski keskklassi rahuldava hinnaga kategooriasse.

Statistika järgi läks 2013. aasta viimases kvartalis 5c-l küll hästi, kuid siiski ei saavutanud müüginumbrid tootja ootusi. Pärast 2013. aasta lõppu on konkreetse iPhone'i müük langenud. 

Pärast seda, kui septembris tuli välja uus iPhone 6, eelistavad inimesed odavama variandina pigem 5s-i. Lisaks lõpetatakse ka vanema mudeli 4s tootmine.  

Järgmise aasta septembris laseb Apple välja juba uue iPhone'i. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles