Kütusemüüjad kärpisid hindu

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neste tanklad jäävad esialgu siiski kandma Neste Oili brändi, mille kasutamine ühtlustati kõigis Neste tanklakettides vaid kolm aastat tagasi.
Neste tanklad jäävad esialgu siiski kandma Neste Oili brändi, mille kasutamine ühtlustati kõigis Neste tanklakettides vaid kolm aastat tagasi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Neste ja Statoil kärpisid täna taas tanklates müüdava bensiini ja diislikütuse hinda, viidates langenud sisseostuhindadele.

Bensiini hind langes pärastlõunal 1,9 senti liitrilt ja diislikütuse hind 2 senti liitrilt. Nüüd maksab 95 bensiini Neste ja Statoili tanklates 1,164 eurot, 98 bensiin 1,204 eurot ja diislikütus 1,199 eurot.

«OPECi eelmise nädala otsus tootmismahte mitte piirata päädis maailmaturul tugeva toornafta hinnalangusega ning tulenevalt sellest alanesid ka mootorikütuste maailmaturuhinnad,» kommenteeris Statoil Fuel & Retail Eesti AS mootorikütuste tootejuht Indrek Sassi.

«Kuna Eestis on konkurents mootorikütuste jaeturul äärmiselt tihe, jõuavad muudatused maailmaturuhindades ka väga kiirelt tarbijateni,» lisas Sassi.

Suvest saadik on kütusehind langenud pea igal nädalal. Seni on enamiku hinnalangetustest algatanud Neste, väikese viitega on iga kord hindade kärpimisega kaasa tulnud ka teine suur jaekett Statoil. Nii ka täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles