Lugeja küsib: miks Eestis ei tehta valget šokolaadi?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šokolaadide valik on rikkalik.
Šokolaadide valik on rikkalik. Foto: Egert Kamenik/Postimees

«Miks ei müüda poes eestimaist valget šokolaadi? Isegi välismaist pole õieti saada. Kalev toodab küll valget šokolaadi, kuid neil on mingid tükid sees. Juhul, kui mul tuleb isu valge šokolaadi järele, pean ostma küpsetusšokolaadi,» kurdab lugeja.

Vastab Kalevi tootearendusjuht Evelin Heiberg.

Kalev toodab nii valget, tumedat kui ka piimašokolaadi. Siinsed tarbijad peavad kõige enam lugu piimašokolaadist ja kõige vähem valgest šokolaadist. See on ka põhjus, miks Kalevi tootevalikus on suhteliselt vähe valgeid šokolaade: hetkel kuus nimetust. Nende seas on  ka ilma lisanditeta valge küpsetusšokolaad, mis ei ole aga sugugi ainult küpsetamiseks mõeldud – see sobib suurepäraselt ka niisama maiustamiseks.

 Küpsetusšokolaad on oma koostiselt sarnane tavalise šokolaadiga, see sulab lihtsalt ühtlasemalt ja on hea voolavusega, mistõttu on sellest mugav ja lihtne kodus magusaid hõrgutisi valmistada. Küpsetusšokolaad on pakendatud küpsetamiseks parajate 200-grammiste tahvlitena. Pakendilt leiab märke «4 ruutu = 25 grammi», mis teeb vajaliku koguse arvestamise toiduvalmistamisel lihtsamaks. Muid erinevusi küpsetusšokolaadil võrreldes nn tavašokolaadiga ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles