Avastus võib viia alkoholismi ravini

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkohol võib panna inimese kummaliselt käituma.
Alkohol võib panna inimese kummaliselt käituma. Foto: Panther Media

Texase ülikooli uurijad on teinud kindlaks geenide rühma, mis võib olla seotud alkoholisõltuvusega ning see teadmine võib aidata tulevikus alkoholismi ravida.

Väljaandes Molecular Psychiatry avaldatud uuringus võrdlesid uurijad alkohoolikute ja mitte alkohoolikute ajukoe geneetilise koodi mustreid, vahendab Fox News. Uurijad jõudsid järeldusele, et kindel geenijärjestus seostus tugevalt alkoholismiga.

Varem on teadlased leidnud geneetilisi seoseid alkoholismi ja sõltuvuste vahel ning teadnud, et see on keerulisem kui geeni olemasolu või puudumine. Samas selgus uuringust, et esimest korda on võimalik tehnoloogia abil teada saada spetsiifilise geenirühma seost alkoholismiga.

Uurijate sõnul andsid tulemused materjali, mille kallal edasi töötada, et jõuda täpsemate tulemusteni alkoholisõltuvuse tekkimise riskifaktorite osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles