Viis inimest, kellele tasub tööl külje alla pugeda

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tööotsijaid huvitavatele teemadele keskendunud veebiajakiri The Work Buzz avaldas nimekirja inimestest, kellega tasuks oma karjääri huvides tööl hästi läbi saada.

Enne nimekirja juurde asumist selgitas ajakiri, et hea läbisaamine ei tähenda lõputut komplimentide tegemist ja pidevat tühja jutu ajamist. Pigem on mõeldud seda, et suhtlusringkond peaks olema oma osakonnast või kontorinurgast suurem.

Võtmeisikud, keda tasub igal juhul hästi tundma õppida, on: kõige staažikam töötaja, administraator, postipoiss, ülemuse ülemus ja praktikant.

Staažikaim töötaja on väärtuslik infoallikas, sest ta tunneb firmat nagu oma peopesa ja mäletab kõiki olulisi sündmusi. Samuti on tema see, kes teab, millal võib oodata palgatõusu, mida selleks teha tuleb ja kas firma tavatseb edutada oma inimesi või otsitakse kõrgematele kohtadele kandidaate mujalt.

Administraator on firma väravavahiks. Ta teab töötajate harjumusi, kes millal kontoris on, kes teeb ületunde ja kellel on klientidega kõige rohkem kohtumisi. Samuti on just tema see, kes võib osutuda päästeingliks, kui lõunapaus liiga pikaks venib või vaja kohvipausiks kontorist välja hiilida.

Postipoiss või siis inimene, kes firmas kirjade ja pakkidega tegeleb, on samuti väärt sõber. Kui tellisite näiteks kastide viisi uusi brošüüre, siis heade suhete korral toob ta need ilmselt teie laua juurde ise kohale, kui olete võõras, võite oodata telefonikõnet, kus ta lihtsalt teatab, et asjad on kohal.

Ülemuse ülemus võib olla väärtuslikuks teejuhiks, kui tahate karjääriredelil üles ronida. Ta võib teiega jagada sisevaadet firma kõrgemalt tasemelt ja anda kasulikke juhtnööre.

Praktikanti tasub lausa lõunale viia, sest nii saavad talle antud tüütud ülesanded kiiremini ja kvaliteetsemalt tehtud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles