Turvakodu laste jõulusoovid: tinutuskolb ja lasteentsüklopeedia

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Jõulusoovide puu projekti raames koguti tänavu kokku Eesti asendus- ja turvakodudes elavate laste jõulusoovid,  mille täitmiseks otsitakse vabatahtlikke kingiraha annetajaid.

Tänavu on jõulupuul 1045 lapse jõulusoovid ning lisaks asenduskodude peremajade 122 soovi, teatas  SEB Heategevusfond. Fondi tegevjuht Triin Lumi ütleb, et turvakodu või asenduskodu lapsed on täiesti tavalised lapsed oma tavaliste soovidega. «Näiteks kaheksa-aastane Laura unistab «Laste- ja noorteentsüklopeediast», sest raamatud on tema lemmikud ning ta on otsustanud, et tahab palju teada ja ruttu targaks saada ning 16-aastane Sven tahab tinutuskolbi, sest huvitub tehnikast ja masinate sisemusest,» tõi ta näiteid. Kingisoovid on väga erineva suurusega: šampoonist ning soojadest kinnastest kuni jalgratta ning mobiiltelefonini. Suuremate soovide täitmiseks soovitab fond koguda kokku heasoovlikud sõbrad ja nii võivad ka kopsakamad kingisoovid teoks saada. 

Jõulupuult saavad need, kel soov vanemliku hoolitsuseta lastele jõulurõõmu saata, valida ühe lapse jõulusoovi ning annetada selle soovi täitmiseks kingiraha. Tehtud annetuste eest soetab SEB Heategevusfond jõulusoovide nimekirjas olevad kingitused, pakib need ära ja saadab kingikotid laste turva- ja asenduskodudesse. Iga lapse soov on isiklik ja kõikide laste kingitused komplekteeritakse individuaalselt. Kingipakid jõuavad lasteni jõulupühadeks.

 Kogu annetatud kingiraha läheb täies mahus kingituste ostmiseks, kõik muud kulud, nagu näiteks pakkematerjalid ja transport, kanntakse fondi vahenditest.

 Varasemate aastate statistika näitab, et jõulude ajal turvakodusse sattuvate laste arv kasvab, kuna vanemad kipuvad jõulude eel rohkem stressis olema ja seetõttu tekivad tülid kergemalt.

«Kõrvaltvaataja jaoks võib lapse jõulusoov näida lihtsalt vidinana, kuid mängukaru võib kingi saajale olla see, mis kriisihetkel hellust jagab ning huulepuna või deodorant võib pakkuda keerulise saatusega lapsele enesekindlust. Suusapaar võib teha poisist meie uue tippsuusataja ja MP3-mängija võimaldada lemmikmuusikat kuulates kas või natukenegi omaette olla,» rääkis Lumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles