Lugeja küsib: miks Selver müüb tooreid puuvilju?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selveri puu- ja köögiviljaletid.
Selveri puu- ja köögiviljaletid. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

«Miks Selver müüb nii tihti tooreid puuvilju? Kas tõesti ei ole spetsialisti, kes kontrolliks kui küpsed need on, enne kui pannakse müügisaali välja,» kirjutab lugeja.

«Olen juba 7-8 aastat selle poeketi klient ja olen märganud, et melonid ja arbuusid on toored, virsikud ja nektariinid kõvad, ka granaatõun on toores, kiivi kõva. Oleks veel, et seda juhtub mõni kord, kuid nii on see pidevalt. Ma saan aru, et paljud puuviljad korjatakse toorena ja need nö valmivad transpordi ajal, aga miks poolvalmis kaupa välja panna? Las nad valmivad laos ja välja pannakse vaid kvaliteetsed asjad. Äkki tasuks osta kaupa teistelt maaletoojatelt? 80 protsendil puhkudest lendavad need otse prügikasti,» kirjutab venekeelse Postimehe lugeja.

Vastab Selveri turundusjuht Triin Kaare.

Suur osa puuviljadest, mis meil müügil, tarnitakse Eestisse erinevatest riikidest üle maailma. Mida enam aega möödub lähemate riikide saagi korjamise hooajast, seda kaugemalt tuleb tooteid eksportida. Nende transport Eestisse võtab kauem aega ja seetõttu pole kahjuks võimalik neid siia tuua puuviljade küpsusastme lõpp-staadiumis.

Kuna puuviljad ja seal hulgas ka eksootilisemad tooted, peavad säilitama oma kvaliteedi lisaks transpordile ka mõistliku aja jooksul müügisaalis, siis ei ole võimalik paljusid tooteid lõpuni küpsenuna Eestisse tarnida. Väiksema küpsusastmega puuviljade müük on seotud ennekõike klientide sooviga osta hea kvaliteediga puuvilju. Näiteks on avokaado söömiskõlbliku küpsuse saavutanuna täiesti pehme, samuti hurmaa, mis on täiesti küpsena klaasja koorega ja pehme ning seetõttu deformeeruksid need viljad kas transpordi käigus või kaupluse letis, kuid sellist kaupa kliendid ei ostaks.

Täiuslikuma maitseelamuse saamiseks soovitame puuviljad jätta lihtsalt kodus mõneks päevaks toasooja nn järelküpsema ja neid süüa alles pärast piisava küpsusastme saavutamist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles