Firefox jõuab Apple'i seadmetesse

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mozilla Firefox teatas, et hakkab arendama oma veebilehitsejat ka Apple'i seadmete jaoks. 

Mozilla on varasemalt kinnitanud, et nad ei alusta Apple'i operatsioonisüsteemi (iOS) jaoks mõeldud veebibrauseri arendamisega, sest Apple'ga ei ole selles osas kokkuleppele saadud, kirjutab Ameerika tehnoloogiaajakiri TechCrunch.

Firefoxis sel suvel ametisse nimetatud tegevjuht Chris Beard on firmas teinud mitmeid muudatusi. Näiteks tehti hiljuti kokkulepe Yahoo!’ga, mis seab just selle veebilehe Google asemel vaikimisi otsingumootiriks. Nii teatas eile Mozilla Firefoxi projektijuht Lukas Blakk, et uus projekt on käivitunud ning Mozilla laseb välja oma versiooni ka iOS’ile.

Apple on kolmandate veebibrauserite suhtes olnud tõjuv. Chrome ja Opera veebilehitsejad saavad iOS'is töötada ainult Apple'i enda JavaScripti ja teisendusmootori abil. Seega ei ole veel selge, kuidas Mozilla oma brauseri Apple’i seadmetele avab, kuid arvatavasti peab see hakkama töötama Apple’i enda tehnoloogial. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles