Viimsi vabaõhumuuseumi jõuluturu avab jõuluvana

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvana taluturul.
Jõuluvana taluturul. Foto: Rannarahva Muuseum

Laupäeval, 6. detsembril avatakse Viimsi vabaõhumuuseumis jõuluturg, mis jääb nädalavahetustel külastajaid ja kauplejaid rõõmustama kuni 4. jaanuarini.

Jõuluküla avab pidulikult kell 13 Jõuluvana, kes tuleb seekord lumepuudusel kohale ratsutades, teatas Rannarahva muuseumi juhataja Riina Aasma.

Viimsi taluturg, mis aastaringselt laupäevahommikuti hea kodumaise toidu austajaid rõõmustab, muutub detsembrikuus romantiliseks jõuluturuks. Jõuluehtes müügikioskid, rõõmsatujulised kauplejad, Viimsi vabaõhumuuseumi ajalooline atmosfäär ja ainult parimast parim kaup ootavad külastajaid laupäeviti ja pühapäeviti kell 10-18. Lettidel on jõululauale sobiv toidukraam, söödavad kingitused, vürtsid, hoidised, mesi, pirukad ja leivad aga nende kõrval ka jõulukaunistused, kaharad kuusepuud ning meistrite käe all valminud kaunis käsitöö.

Jõuluturgu on lubanud avama tulla Jõuluvana, kes oma telegrammis teatab järgmist: «Kallid kauplejad ja turulised! Kuuldused Viimsi taluturu väärikast valikust ja ehedast atmosfäärist on jõudnud ka siia kaugele Lapimaale. Päkapikkude sõnul olevat tegemist Maarjamaa mõnusama külaturuga. Tulen hea meelega teie jõuluturgu avama ja kaupa mekkima.»

Viimsi vabaõhumuuseum ootab jõuluturu avamisele 6. detsembril kell 13 kindlasti ka lapsi, sest jõuluvanale saab isiklikult üle anda oma kirjad ja jõulusoovid. Hobused viivad lapsi sõidule, saab uudistada ka teisi taluloomi, meisterdada jõulukaunistusi ja teha stiilseid pühadepilte sõpradele ja perele kingituseks.

Jõuluturg on avatud laupäeviti ja pühapäeviti kell 10-18. Viimsi vabaõhumuuseumi jõuluküla on avatud kuni 6. jaanuarini iga päev kell 10–19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles