EL andis Eestile raha toiduabi jagamiseks

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eestil on ELi abiga kasutada 8,9 miljonit eurot üleriigiliseks toiduabi jagamiseks. 

Eile kinnitas Euroopa Komisjon rakenduskava, tänu millele saab sotsiaalkaitseminister Helmen Küti sõnul Eesti oma ettevalmistustega toiduabi jagamiseks edasi liikuda. «Meil on Euroopa Komisjoni poolt kinnitatud põhimõtted, millest lähtuvalt paneme paika toiduabi andmise riiklikud tingimused. Paralleelselt on ministeeriumis toimunud ja jätkub ka praegu väga aktiivne töö selle nimel, et Euroopa abifondi toel saaks toiduabi jagama hakata võimalikult kiiresti,» selgitas Kütt.

Rakenduskava kinnitamisega lepiti Eesti ja Euroopa Komisjoni vahel kokku abifondi vahendite kasutamise põhimõtted ning dokument on aluseks abifondi toetuse saamiseks. Rakenduskava alusel valmivad riiklikud programmid, mis kirjeldavad täpsemaid põhimõtteid ja tingimusi toiduabi jagamiseks. Paralleelselt on ministeerium korraldamas riigihanked toidu ostmiseks ja jagamiseks.  

Koos omafinantseeringuga on Eestil aastani 2020 kasutada kokku 8,9 miljonit eurot toiduabi jagamiseks puudust kannatavatele inimestele. Abifondi kogusumma on eelmise perioodi toiduabi summaga võrreldav ning keskmine abi maht ei vähene. Esimese toiduabi jagamisega on kavandatud alustada 2015. aasta esimeses kvartalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles