Libedad kõnniteed võivad kaasa tuua ränga trahvi

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libe kõnnitee.
Libe kõnnitee. Foto: Tairo Lutter

​Muutlikult alanud talv toob korteriühistutele lisamure: kuidas hoida korras nii kinnistu territoorium kui ka täita teeseadusest tulenevat nõuet hoida korras kinnistuga piirnevad kõnniteed. 

«Mõnel pool jagatakse küll tasuta graniitsõelmeid, ent siiski ähvardavad kinnistuomanikke libeda kõnnitee eest soolased trahvid,» rääkis Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi, kelle sõnul on väga oluline, et kohalik omavalitsus kui kõnniteede omanik ühistuid libedusetõrjel abistab. «Mõnes väiksemas linnas on kohalik omavalitsus kõnniteede talihoolduse varasemalt enda õlule võtnud, et kinnistuomanikel oleks vähem koormust. Tallinn võiks samuti toimida,» leidis ta. 

Libedast tingitud õnnetus võib kaasa tuua aga rängad tagajärjed. «Üks kohtusse jõudnud juhtum Tallinnast oli näiteks selline: inimene libises ja kukkus vaatamata ettevaatlikule liikumisele jäätunud teele umbes 1,7 meetri kaugusel maja välistrepist. Kukkumise tagajärjel sai ta vasaku jala lahtise luumurru. Hagiavalduse kohaselt oli majaesine asfaltkate üleni jääs ning majaesine tee ja trepp olid jääst puhastamata ja klooride, liiva ning graniitkillustikuga töötlemata. Kohus seostas antud juhul vastutuse korteriühistuga ja mõistis ühistult omaniku kasuks välja kahjuhüvitise 4000 eurot,» vahendas Mardi. 

Eesti Korteriühistute Liit asutati 17. aprillil 1996 Rakveres. Organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles