Küttesüsteemide riigiabist jagub 800 majaomanikule

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne kütuseaktsiisi tõstmist saab ligi 800 majaomanikku riigilt toetust  keskkonnasäästlikuma küttesüsteemi paigaldamiseks.
Enne kütuseaktsiisi tõstmist saab ligi 800 majaomanikku riigilt toetust keskkonnasäästlikuma küttesüsteemi paigaldamiseks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

KredEx avab 18. detsembrist taotluste vastuvõtu väikeelamute küttesüsteemide uuendamiseks, kust maksimaalse toetuse korral saab vana õlikatla välja vahetada ligi 800 majaomanikku.

Väikeelamute küttesüsteemide toetus on mõeldud väikeelamute omanikele, kes soovivad asendada vedelkütust kasutavad katelseadmed taastuvenergiaallikaid kasutavate kütteseadmetega.

Toetust saavad taodelda üksikelamu, kaksikelamu, ridaelamu ja muu kahe korteriga elamu omanikud, kel on maja soojusvarustuse liigina märgitud lokaalküte ja energiaallika liigina vedelkütus. Toetuse määr on kuni 40 protsenti toetatavate tegevustega seotud abikõlblikest kuludest. Maksimaalne võimalik toetussumma on 4000 eurot taotleja kohta.

Toetusteks on planeeritud eraldada kokku 5 miljonit eurot, millest hetkel on kvoodimüügist laekuvate vahendite näol tagatud 3,2 miljonit. «See tähendab, et maksimaalse toetuse korral on lähiajal võimalik rahuldada 800 taotlust,» ütles KredExi kommunikatsioonispetsialist Tarmo Seliste. Taotlusi võetakse vastu kuni riigieelarvest eraldatud vahendeid jätkub

Kümne päeva pärast avanev toetusvõimalus on juba praegu KredExile palju infopäringuid toonud. «Meile laekub igapäevaselt e-kirju ning telefonikõnesid, mis on ennekõike suunatud tingimuste täpsustamisele,» märkis Seliste. Ennekõike soovitab ta esitada taotluse korrektselt ja koos kõikide lisadokumentidega, sest puuduste kõrvaldamiseks antav aeg – 10 päeva – on suhteliselt lühike.

Taotluse postitamise või e-kirja saatmise kuupäev ei tohi olla varasem kui vooru avamise tähtpäev, kuna varem esitatud või varasema postikuupäevaga taotlused ei lähe arvesse.

Lisainfot väikeelamute küttesüsteemide uuendamise toetuse kohta leiab KredExi veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles