Video: maailma kõige populaarsemad mänguasjad Eestisse ei jõua

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Igal aastal koostavad mänguasjatootjad enne jõule ülevaate selle aasta kõige populaarsematest mänguasjadest, Eesti poodidesse jõuavad neist müügile üksikud.

«Kaupmehe jaoks on jõulude-eelne aeg kõige parem üldse, sest aasta viimase kolme kuuga müüme ära üheksa kuu koguse,» rääkis Tallinna kaubamaja lastekaupade nooremostujuht Kaiti Lindret.

Eesti telekanalites näidatavad filmid nii väga mänguasjamüüki ei mõjuta, küll aga kinodes jooksvad filmid. «Nende järgi tekibki nõudlus «Lumekuninganna» nukkude, «Autode» ja «Lennukite» tegelaste järgi,» tõi ta näite.  

Paljud maailma mänguasjade müügiedetabelites olevad kaubad aga ei jõuagi Eestisse müügile, sest nende müügimahud ei ole nii suured, et nende maaletoomine end ära tasuks. «Ma usun, et Eesti laste soovid erinevad Ameerika laste omadest, sest me oleme natukene rohkem n-ö klassikalistes mänguasjades kinni,» sõnas Lindret.

Kuigi Tallinna kaubamajas on interaktiivseid mänguasju esialgu vähem kui tavapäraseid, usub Lindret, et lähiaegadel võib olukord muutuda. «Tehnoloogia areneb ja mänguasjatööstus peab sellega kaasa minema ja eks see on paratamatu, et elu läheb aina enam mobiilidesse ja sama juhtub ka mänguasjamaailmas,» tõdes Lindret.

Kui mõne aasta eest oli väikeste tüdrukute seas väga populaarsed Monster High nukud, mida kõigile ei jagunud, siis tänavune tõeline hitt on «Lumekuninganna ja igavene talv» multifilmist pärit odavamad Elsa ja Anna nukud, mida mõnes kohas ongi juba otsas. Maailma populaarsemate lelude nimekirjas olnud laulev linnuke koos puuriga võib Lindreti sõnul samuti enne jõule otsa saada.

USA ja Suurbritannia kõige populaarsemad mänguasjad

* ainult USAs populaarsed

Disney filmi «Lumekuninganna ja igavene talv» rääkiv Elsa nukk

Interaktiivne Zoomer Dino dinosaurus

 

Kidizoom nutikell

Laulev puurilind

Nukk Cayla

Demolisher 2-in-1 relv

Minecrafti kujukesed

Toot-Toot safaripark

 

«Lumekuninganna ja igavene talv» sädelevad nukud

Bop It! Beats mäng

Lego Benny kosmoselaev

Transformeri kujud (50 cm)

Leap TV videomäng*

Xeno koletisebeebi*

Hot Wheels juhtiav Street Hawk lennuk*

Kindle e-luger lastele*

Razor Crazy Cart sõiduvahend*

Osmo mäng iPadile*

Jumping Sumo minidroon*

Anna ja Elsa uisutavad nukud*

«My Monopoly» klassikalise mängu uus versioon*

MiP robot*

Ninja kilpkonnade kujud*

Sorgenfresseri nukud*

Doc McStuffini mobiilne loomakliinik*

Barbie null printsess Alexa *

 

Nerf Rebelle vibu*

Get Up & Go Go kõndiv koerake*

 

Allikas: Telegraph ja Graphic News.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles