Ligi 300 last ootab eriline kiri jõuluvanalt

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal sai sellise erilise jõuluvana postkontori kirja 15 last, sel aastal 300.
Eelmisel aastal sai sellise erilise jõuluvana postkontori kirja 15 last, sel aastal 300. Foto: Erakogu

Kodanikualgatus Do Good saadab sel aastal laste- ja turvakodude ning raskustes elavate perede lastele personaalsed jõuluvanakirjad, mida aitasid kirjutada ligi 40 vabatahtlikku.

Iga kiri on unikaalne, kirjutatud just ühele lapsele mõeldes ja selle sisse on pandud muuhulgas ka tema kohta käivat infot. Kirjades kiidetakse lapsi möödunud aastal tehtu põhjal ja innustatakse seal kus vaja. Kirjad on nii eesti kui vene keeles ning osad kirjad viiakse kohale koos kingitustega, mis on kogutud annetustena.

«Kirjutasime selliseid kirju ka eelmisel aastal viieteistkümnele lapsele ja kuna see võeti tookord nii positiivselt vastu, julgesime sellel aastal projekti suuremalt ette võtta,» rääkis Do Good eestvedaja Laura Johanna Derkun. Praeguseks on esimesed kirjad juba kohale viidud.

Jõuluvana postkontori projekti viib kodanikualgatus ellu Hooandja toetusel. «Meeldiva üllatutusena tuli meie jaoks see, et niivõrd palju inimesi pakkusid oma abi kirjade kirjutamisel,» lisas Derkun. Soovijaid oli märksa rohkem, kui kirjade kirjutamiseks vaja läks.

Do Good tegeleb põhiliselt tavainimestelt asjade kogumise, nende sorteerimise ja vajaduspõhise jagamisega turvakodude ja lastekodude lastele ning suurperedele ja raskustes peredele.

Jõuluvana postkontori projekti saab Hooandja keskkonnas veel kolm päeva toetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles