Uus tulija võimutseb Skandinaavia soolaturul

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi soola peetakse kahjulikuks, siis paljud ei kujuta oma elu ilma selleta ette.
Kuigi soola peetakse kahjulikuks, siis paljud ei kujuta oma elu ilma selleta ette. Foto: SCANPIX

Väikse Cornwalli soolatööstuse toodang on muutunud Skandinaavias väga populaarseks, sest põhjamaa inimestele meeldib helbeline meresool.

Cornish Sea Salt on Põhjamaades üks kõige populaarsemaid soolabrände, mille müük ületab tuntud konkurentide omi, kirjutab Telegraph. «Rootsi, Taani, Norra, Soome on meie suurimad kliendid,» rääkis Cornish Sea Salt juht Philip Tanswell. Tanswelli sõnul tarbitaks Skandinaavias peamiselt meresoola ning töödeldud soola on supermarketis vähe müügil. Firma toodab Cornwallis Atlandi ookeani vetest helbelist soola, mille naatriumi sisaldus on madal ja mis on mineraaliderikas.

Foto: cornish-sea-salt

«See on nii pehme, õrn ja helbeline, seda on kerge puistada,» rääkis Tanswell. Et Skandinaavias läbi lüüa tuli oma toodangut poeriiulil märgatavaks teha. «Enamus meresooli on kohutavates karpides, mida on raske sulgeda ja mis lähevad räpaseks,» rääkis ta. Cornwalli sool on suletavas plastikpakendis. «Neile meeldib see,» kinnitas Tanswell.

Ettevõte impordib soola 20 riiki ja järgmise turuna on sihikul Araabia Ühendemiraadid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles