Poodide hinnapoliitika muudab mööbli ostmise keeruliseks

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõige lihtsama voodi ostmine võib osutuda keeruliseks, sest neid müüakse n-ö detailide kaupa, ning poodide veebilehekülgedelt pole võimalik täpset infot saada.

«Saan aru, et madrats ei kuulu komplekti, aga halloo, kui ma soovin osta voodit, siis soovin kogu komplekti,» kirjutas Postimehe poole pöördunud lugeja. Tema sõnul ei ole kodusisustust müüvate e-poodide kodulehtedel infot selle kohta, kust saab juurde osta voodipõhja ja mis võiks olla selle hind. See on sama hea, kui osta auto ilma ratasteta või ilma roolita, hindas ta mööblipoodide pakkumisi.

«Neljast lipist kokku pandud voodiraami hind ilma «lisajuppideta» ei saa kuidagi olla üle 350 euro. Kas 160x200 sentimeetri mõõtmetes voodit koos voodipõhja, peatsi, pesukasti ja madratsiga saab 700 euroga, sest kodulehtedelt ei oska seda lõplikku voodi hinda kokku arvestada?» tõi ta näite. Mehe sõnul soovib inimene voodit valides üldiselt siiski kogu komplekti. «Võib-olla ma soovin hoopis ühte voodi jalga osta, aga seda ma ka nende poest ei saa. Miks küll?» tõi ta näite poodide praegusest arusaamatust käitumisest.

Otto e-poe tellimiskeskuse juhata Kätlin Trummal ütles, et nende e-poes pakutavate voodite komplekti ei kuulu tõesti enamjaolt madratsid, voodipõhjaraamid ning voodikastid, sest nii saab klient valida endale meelepärase hinna ja kvaliteediga voodipõhjaraami ja madratsi.

Trummali kinnitusel soovivad mõned kliendid osta voodi ilma voodikastita ja paljudel klientidel on madrats juba olemas. Hädas klientidel soovitab ta helistada firma nõuandetelefonile.

Sisustuspoe Kodubutiik juhataja Liivi Lillemägi nentis, et osadel toodetel on tootja poolt lipid hinnas, teistel mitte. «See võib olla ebameeldiv ja oleme sellega täiesti nõus,» möönis Lillemägi. Samas ei ole nende poes müügis ühtegi peatsita toodet ja Lillemägi kinnitusel on see pretensioon põhjendamatu. Osal vooditest on põhjalipid kohe komplektis olemas. Teistel vooditel tuleb need eraldi juurde osta. Pärast ajalehepoolset päringut lisati ilma põhjata müüdavatele vooditele ka lippide hinnad.

Veebis mööblit müüva kaupluse Mööbel1.ee juhataja Sander Kodaniku sõnul on tegemist erinevate tootegruppidega ning sel viisil on lihtsam kodulehte hallata ja tooteid omavahel eristada.

«Enamikul pakutavatest vooditest on toote kõrval paremal pool ääres valiku võimalus voodipõhja või voodiliistude eraldi juurde tellimiseks,» rääkis Kodanik. Ta ütles, et kui valikuvariantide seast on leitud sobivaim voodipõhi, muutub ka voodi koguhind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles